Panggilan Manja FI Sibling

07:05


FayFay... dikity-kity, dimanja-manja

Tudia...hangpa penah ada laju manja-manja gitu tak tuk anak hangpa?
Ni nak habaq laki cheq suka kasi nama manja kat anak-anak cheq.
heheheh lama tui tak sembang utara na?

Well mommy saja nak sembang, tadi memain dengan Fayyad teringat lak nama-nama panggilan anak-anak yang abi derang kasi..

Faiq Iman paling banyak nama panggilan manja.. tp mostly dah tak ingat, faktor usia agaknya. Tapi yang ingat masa baby panggilan- BabyStopo (Dont ask me apa maksud yer sbb mmg takde maksud) hahahah and now dah makin besar ni we called him Mr Patrick (macam dalam SpongeBob- tapi tak ada persamaan pon antara derang cuma macam sedap je panggil Faiq = Patrick ; itu yang abi dia claim la)

For our lil princess ni, mommy seriously forget her nick name masa baby (sebab tu la mommy nak blog ni tuk simpanan di layaran internet - nak suh tulis dalam diary memang tak ada la). But for now, selalu mommy dia la panggil Fatoosh! ala-ala salad arabic gitu. Tapi yang tak mau kalahnya, bile tanyer nama dia apa.. dia jawap - Princess Fathia Butterfly Imani! tak mau kalahhhh.. Tapi mommy abi panggil PUSSASS jer 😂

Lastly .. BOVIE!! our lil Fayyad nickname. 
Jangan tanyer nape panggillan dia begitu... Ni kalau ikot abi dia kata dulu nak jadi doctor, tapi tak kesampaian .. so dia panggil anak dia dgn medical equipment. hahahh

Nama panggilan manja ni memang akan berubah-berubah mengikut perangai & mood masing-masing.😂 Hanya kami sahaja yang memahami.. sebab diluar memang nama penuh sahaja dipanggil.
Aisha Zahra ( Iman Bestie), Fayyad Israr, Fathia Imani & Faiq Iman



Tata-Titi-Tutu

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

My Insta